Zwembad | Zwembaden

Wil je graag een eigen zwembad in je tuin hebben? Dan heb je een aantal verschillende mogelijkheden, maar er zijn ook veel dingen waar je op moet letten. Voordat je ook maar begint met het kopen van materiaal of bouwplannen en voordat je een zwembad koopt, moet je weten wat je precies wilt. Wil je een zwembad om baantjes te kunnen trekken of dacht je meer aan een jacuzzi om lekker in te kunnen ontspannen? Hoeveel plek heb je om het zwembad te bouwen, hoeveel plek heb je nodig voor het zwembad van je dromen? Welke vorm wil je dat je zwembad heeft en van welk materiaal moet het gemaakt zijn? Voordat je naar verschillende zwembaden gaat kijken moet je deze vragen voor jezelf kunnen beantwoorden. Hierdoor weet je zeker dat je iets koopt waar je ook echt iets aan hebt. Straks koop je nog iets wat helemaal niet met jouw voorstellingen overeenkomt. Zodra je over deze dingen hebt nagedacht kun je gaan kijken naar de specifieke details voor je zwembad. Stel je voor dat je een zwembad wilt hebben om in te ontspannen. Dan moet je, vooral in ons koude kikkerlandje, een verwarming in bouwen. Je hebt 4 mogelijkheden qua verwarming. 

 

Elektrisch verwarmd zwembad

Je kunt de normale elektrische variant gebruiken. Deze is goedkoop in de aanschaf maar erg duur in het verbruik. Maar het is een goede optie als je af en toe bij wilt verwarmen. Warmtepompen zijn ideaal als je altijd wilt verwarmen, het is stukken goedkoper in het verbruik dan de elektrische pomp. Als je toch alleen maar wilt zwemmen als de zon schijnt, kun je ook kiezen voor een verwarming die op zonnen energie loopt. Na 2 tot 3 jaar heb je het geld er vergelijken met een gasverwarming weer uit, je betaalt dus helemaal niets voor het gebruik, alleen voor de aanschaf. De laatste mogelijkheid is de zogenaamde warmtewisselaar. Deze word aan je centrale verwarming gekoppeld en is flink duur in de aanschaf, maar erg effectief en snel. Overigens kunt u ook zoeken naar een outdoorwinkel, daar kunt ook producten vinden die betrekking hebben tot zwembaden.

 

Tot slot

Als je besloten hebt welke verwarming het beste voor jouw is, moet je naar de verdere attributen kijken. Wil je graag baantjes kunnen trekken, maar je hebt niet genoeg plek in je tuin voor een groot zwembad? Dan kun je kiezen voor een tegenstroom installatie. Het water word in beweging gebracht en je kunt heerlijk tegen de stroom inzwemmen, zo kun je ook thuis je conditie opbouwen!